בין שתי נשים (קצת בהשראת מאיר שליו וקצת בהשראת "איתי החיים משחק הרבה" של גרוסמן)

אבא נהג לספר שכשנפטר הדוד, ירד אבל כבד על הישוב. סיפרו שאפילו בן גוריון בכה, וזו היתה אחת משתי הפעמים היחידות בחייו שראו אותו בוכה, אף שבעצם לא ממש ראו, משום שסובב את ראשו אל הקיר, שלא ייתפס חלילה ב"חולשתו".
כשלאה נפטרה, עשרים ושלוש שנים מאוחר יותר, אנשים התרגשו הרבה פחות, חלקם לא ידעו על הקשר בינה לבין הדוד, שכן שמרה על שם נעוריה, אבל לוותיקי הקיבוץ לא היה ספק שהיא תרצה להיקבר לידו, אף שמעולם לא היו נשואים.

BERL

אבל הדוד ביקש להיקבר ליד שרה, אהובתו, שנפטרה בדמי ימיה מקדחת הביצות ולא הספיק להיפרד ממנה, שכן כשבא לבקרה בבית החולים בצפת, היתה כבר מחוסרת הכרה. ואכן נקבר לצדה, כבקשתו, אבל השאירו מרווח קטן בין הקברים, כדי שהנשים הרכלניות לא תצקצקנה בלשונותיהן, מה שבלאו הכי אי אפשר באמת למנוע.

להמשיך לקרוא

אמיל – לזכרו של רב"ט אמיל ד., גדוד 837

אמיל

האתוס מדגיש את סיפורי הגבורה של הנופלים, פחות את המתים ה"רגילים" שבין המלחמות, את הפצועים ואת הלומי הקרב, שאצלם יום הזיכרון נמשך כל השנה.
אמיל נהרג מטרים ספורים ממני. היה זה שירות המילואים הראשון שלי, לאחר השחרור מהסדיר. הגעתי כמפקד צוות טרי לגדוד של "שועלים" ותיקים. הכל נראה מעורפל ומאיים…


התגייסנו לאימון גדוד מקוצר במרכז הארץ ב-30.6.1981. את התאריך אני זוכר היטב, כי היה זה יום הבחירות – שהיו אולי האלימות והטעונות מאז ומעולם: מנחם בגין "במיטבו" (עוד לפני טראומת לבנון), הפצצת הכור בעירק, דודו טופז והצ'חצ'חים.

להמשיך לקרוא

אחרית הימים

"בשמונה בערב תהיה הודעה מיוחדת של ראש הממשלה".
"שוב השמן", נאנחתי: מאז נבחר לראשות הממשלה, הוא לא מפסיק להופיע בטלוויזיה, כמעט כל ערב. רופא או לא רופא, יש גבול.

CORONA
בחוץ המשיכו להשתולל רוחות מזרחיות חמות. מדעני מכון וייצמן הצליחו לייצר אותן, על רקע התיאוריה שהוירוס פעיל רק בעונת החורף, ממש כמו הסקס עם האקסית שלי, ואלו אכן עזרו להקטין את כמות הנדבקים.
"מהפך!" הכריז חיים יבין ופתח את המהדורה המיוחדת. "הושגה פשרה היסטורית, על פיה מתחייבים הדדית היהודים והפלשתינאים להפסיק להפיץ וירוסים בעולם.

להמשיך לקרוא